Paul Vens / Ochtendglorenconert

Op zondagochtend 8 september om 6.00 zullen de Tibetaanse klankschalen van Paul Vens de lucht in het kloosterhuis doen trillen. Start de zondag uitzonderlijk ontspannend terwijl de zon niet alleen door de prachtige glas-in-loodramen maar ook door het flinterdunne werk van Lise Sore opkomt.

Paul ontdekte op jonge leeftijd de magie tussen mens en natuur en ging daarbij op zoek naar manieren om deze sferen weer te geven. Liefde voor het leven, spiritualiteit en de natuur zijn belangrijke ingrediënten in zijn werk.

De Tibetaanse schalen zijn in staat een verfijnde trilling uit te stralen door  een waaier  van boventonen. Deze lang doorklinkende trillingen hebben een bijzonder  aangenaam en ontspannend effect  op de luisteraar . Door de verdiepende werking van de schalen beleeft de luisteraar  zijn innerlijk leven rustiger  en intens.

De  klankschalen, ook wel ‘zingende schalen’ genoemd, zijn afkomstig uit Tibet. Zij werden meegegeven aan jonge intredende monniken. Zij mediteerden op hun eigen, speciaal uit zeven metalen gemaakte schaal. Ze leerden o.a. over de samenhang tussen klank, kleur, het menselijk lichaam en de invloeden van de planeten. Zij leerden dat alles invloed heeft op alles.

Na afloop is er een gezamenlijk ontbijt waar u zich net als voor het concert niet voor hoeft aan te melden.